Reisinfo

Geplaatst op dinsdag 05 april 2011 @ 12:39 , 792 keer bekeken

Hier vindt u informatie over reizen naar Nepal. Bijvoorbeeld welke inentingen (vaccinaties) worden aanbevolen, heb ik een visum nodig voor Nepal en waar kan ik mee betalen in Nepal? Tevens kun je hier reisgidsen en boeken over Nepal bestellen.

Taal
De voertaal is Nepalees. Het engels wordt echter vrijwel overal gesproken. De meeste Nepalezen in met name de Kathmandu Vallei en Pokhara spreken redelijk Engels. Op de bekende trekking routes in het Annapurna gebied kun je zeker ook met engels terecht. Het is echter aan te raden om een paar woorden Nepalees te leren om het contact met de lokale bevolking te vergemakkelijken.
 
Geldzaken
Het geldige betaalmiddel in Nepal is de Rupee (1Rs= 100 paisa). Dollars en Engelse Ponden zijn echter overal geaccepteerd. In de steden Kathmandu en Pokhara alsmede op het vliegveld is het eenvoudig om geld te wisselen. Indien je op een trektocht gaat is het aan te raden veel wisselgeld mee te nemen, aangezien in de afgelegen bergdorpjes vaak weinig wisselgeld voorhanden is. Credit cards zijn geaccepteerd in de grotere hotels en chique restaurants. Banken zijn geopend van 10.00 tot 14.00 uur van zondag tot en met donderdag en op vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Het is belangrijk je wisselstrookjes te bewaren je hebt ze vaak later nodig om weer geld te wisselen. Het is sinds kort ook mogelijk in Kathmandu geld op te nemen met een pinpas (in het centrum van Thamel, en in Pokhara). Op de geldautomaten is met een sticker aangegeven welke kaarten je kunt gebruiken, je kaart moet wel voorzien zijn van de juiste logo’s (Cirrus of Maestro)
 
Reisdocumenten
Je moet voor de reis naar Nepal in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Een visum is verplicht en is ter verkrijgen bij het Consulaat van Nepal in Amsterdam telefoon 020-6241530. De kosten van een visum voor Nepal bedragen € 40 voor een visum dat 60 dagen geldig is, bij meerdere bezoeken binnen 60 dagen kost een visum € 90. Deze prijzen en de procedure van aanvraag zijn soms aan verandering onderhevig dus informeer altijd even bij het Consulaat. Indien je een ander nationaliteit bezit dan de Nederlandse, informeer dan bij het Consulaat of er afwijkende regels gelden. Denk eraan om kopieën van je reisdocumenten zoals paspoort en visum achter te laten voor familie of bekenden.
 
Trekking permits
Een Nepalees visum is geldig voor de Kathmandu Vallei, Pokhara , Chitwan Nationaal Park en alle begaanbare wegen door Nepal. Indien je de bergen ingaat of aan een rafting trip deelneemt, dan heb je een speciaal permit nodig. Deze conservation fee kun je ter plekke via onze lokale agent regelen.
 
Post
Post naar en van Nepal is erg traag, gemiddeld duurt het drie weken voordat post in Nederland arriveert. Postzegels en kaarten zijn vrijwel in alle boekwinkels verkrijgbaar. Vanuit de boekwinkels in Thamel en de hotels is er vaak een “postservice” die je kaarten naar het Hoofdpostkantoor brengt.
 
Tijd
In Nepal is het 4 uur en 45 minuten later dan in Nederland (wintertijd).
 
Inentingen Nepal
Vaccinaties worden wel dringend aangeraden maar niet verplicht. Wij adviseren je om contact op te nemen met je huisarts of de plaatselijke GG&GD; bij deze instanties kunnen ze je de meest recente informatie geven over gezondheidvoorzorgsmaatregelen. Voor Nepal worden de volgende inentingen aangeraden:

* DTP (difterie, tetanus, polio)
* Tyfus
* Geelzucht


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: